Kloster ANDechs
Németország
Rövid
Összefoglaló
A sörfőzés gyökerei Andechs-ben 1455-ig nyúlik vissza. A bencés szerzetesek ezzel a frissítő és tápláló itallal fogadták a Szent-hegyre látogató zarándokokat.
A Klosterbrauerei Andechs kolostori sörfőzde a bencés sörfőzés hagyományait – a legújabb sörfőzési technológiákkal ötvözi. A sörfőzés és a palackozás kizárólag a helyszínen, Andechsban történik. Sörünket a legmodernebb sörfőzési technológiával főzzük, de mégis a régi bencés sörfőző hagyományok szerint. Első osztályú söreink főzéséhez csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk.
Évente több mint 100.000 hl sört főzünk a Szent Hegy lábánál.
A jó dolgokhoz idő kell…így a mi sörünkhöz is! Sörfőzési folyamataink sokkal több időt vesznek igénybe, mint a hagyományos sörfőzési módszerek. Rengeteg időt adunk a sörünknek, hogy kifejlődjön az íze és az aromája.
A többszörös erjesztési eljárás során a cefrének csak egy része kerül a cefretartályba, ahol felforralják. Ezután visszatöltik a cefréző edénybe, ahol felmelegszik a cefre többi részével együtt. Ezt a folyamatot többször megismétlik, ami segít a maláta jellegzetes aromájának kialakulásához. Ez adja a kolostori söreinek jellegzetességét.
Sörtípusok
kínálata
Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,9° 72%
- Alkoholtartalom (ABV): 4,8% 60%
- IBU: 23 62%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Spezial Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 13,6° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 5,9% 72%
- IBU: 19 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Spezial Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 13,6° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 5,9% 72%
- IBU: 19 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Bergbock Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 16,9° 85%
- Alkoholtartalom (ABV): 6,9% 80%
- IBU: 19,4 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Export Dunkel Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62%
- IBU: 18,8 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Export Dunkel Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 65%
- IBU: 18,8 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Doppelbock Dunkel Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 18,8° 80%
- Alkoholtartalom (ABV): 7,1% 82%
- IBU: 21 58%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weißbier Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,5° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 5,5% 65%
- IBU: 15 50%
Felsőerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weißbier Hell Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,5° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 5,5% 65%
- IBU: 15 55%
Felsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weißbier Dunkel Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75%
- Alkoholtartalom (ABV): 5,0% 62%
- IBU: 14,5 55%
Felsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weißbier mentes Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 9,9° 50%
- Alkoholtartalom (ABV): 0,5% 5%
- IBU: 20 60%
Felsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weißbier mentes Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 9,9° 50%
- Alkoholtartalom (ABV): 0,5% 5%
- IBU: 20 60%
Felsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Weizenbock Andechs
- Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 16,5° 78%
- Alkoholtartalom (ABV): 7,0% 80%
- IBU: 15 55%
Alsóerjesztésű sör
Származási hely: Németország
Kérdése van? Ajánlatot kérne?
