Kloster ANDechs

Németország

Rövid

Összefoglaló

A sörfőzés gyökerei Andechs-ben 1455-ig nyúlik vissza. A bencés szerzetesek ezzel a frissítő és tápláló itallal fogadták a Szent-hegyre látogató zarándokokat.

A Klosterbrauerei Andechs kolostori sörfőzde a bencés sörfőzés hagyományait – a legújabb sörfőzési technológiákkal ötvözi. A sörfőzés és a palackozás kizárólag a helyszínen, Andechsban történik. Sörünket a legmodernebb sörfőzési technológiával főzzük, de mégis a régi bencés sörfőző hagyományok szerint. Első osztályú söreink főzéséhez csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk.

Évente több mint 100.000 hl sört főzünk a Szent Hegy lábánál.

A jó dolgokhoz idő kell…így a mi sörünkhöz is! Sörfőzési folyamataink sokkal több időt vesznek igénybe, mint a hagyományos sörfőzési módszerek. Rengeteg időt adunk a sörünknek, hogy kifejlődjön az íze és az aromája.

A többszörös erjesztési eljárás során a cefrének csak egy része kerül a cefretartályba, ahol felforralják. Ezután visszatöltik a cefréző edénybe, ahol felmelegszik a cefre többi részével együtt. Ezt a folyamatot többször megismétlik, ami segít a maláta jellegzetes aromájának kialakulásához. Ez adja a kolostori söreinek jellegzetességét.

Sörtípusok

kínálata

Hell Andechs

Ez a szinte magát itató könnyed, csodásan tiszta világos láger sör finom kenyér és édes maláta aromájával, lágy citrusos komlókeserűségével a bajor kolostori sörgyártás egyik szép példája. Az Andechser Hell egy a XIX. század óta ismert igazi klasszikus, a bencés apátok főzete, amely ma újra a reneszánszát éli és méltán népszerű a sörfogyasztók körében. Lecsengésében lágy és pezsgős érzetű.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,9° 72% 72%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,8% 60% 60%
  • IBU: 23 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Spezial Hell Andechs

Az Andechser Hell „nagytestvére”. Egy klasszikus fesztiválsör a legrégebbi bajor sörfőzési hagyományoknak hűen. A magasabb extrakt tartalom fokozott testességet, a megnövelt alkoholtartalom pedig édességet és „ütősséget” ad ennek a speciális sörnek. Világos, tiszta, átlátszó, finom pórusú ital fehér habbal. A markáns malátaédességet kellően kiegyensúlyozza a komlókeserűség.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 13,6° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,9% 72% 72%
  • IBU: 19 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Spezial Hell Andechs

Az Andechser Hell „nagytestvére”. Egy klasszikus fesztiválsör a legrégebbi bajor sörfőzési hagyományoknak hűen. A magasabb extrakt tartalom fokozott testességet, a megnövelt alkoholtartalom pedig édességet és „ütősséget” ad ennek a speciális sörnek. Világos, tiszta, átlátszó, finom pórusú ital fehér habbal. A markáns malátaédességet kellően kiegyensúlyozza a komlókeserűség.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 13,6° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,9% 72% 72%
  • IBU: 19 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Bergbock Hell Andechs

Arany színben tündöklő sörspecialitás, pompás fehér habkoszorúval, amely szinte sürget minket a megkóstolására. A főzése során felhasznált erőteljes malátamennyiségnek köszönhetően magas alkoholtartalom jellemzi, ám mindez a megválasztott komlófajták miatt mégis könnyedséggel, lágy gyümölcsös, virágos aromákkal párosul. A mézesbe hajló édességet diszkréten ellensúlyozza a komlókeserűség. Egy igazi ünnepi bock/bak sör, amelyet egész évben főznek!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 16,9° 85% 85%
  • Alkoholtartalom (ABV): 6,9% 80% 80%
  • IBU: 19,4 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Export Dunkel Andechs

Rubinvörösbe hajló, mogyoró színű barna láger sör. Karamellás, kakaós jegyekkel bíró sötétre pörkölt maláta aromák az első kortynál halovány füstösséget is kölcsönöznek ennek az ínyencségnek. Testnek és léleknek egyaránt kellemes, simogató élmény, félédes csokoládé édességgel és lágy, pörkölt keserűséggel.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%
  • IBU: 18,8 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Export Dunkel Andechs

Rubinvörösbe hajló, mogyoró színű barna láger sör. Karamellás, kakaós jegyekkel bíró sötétre pörkölt maláta aromák az első kortynál halovány füstösséget is kölcsönöznek ennek az ínyencségnek. Testnek és léleknek egyaránt kellemes, simogató élmény, félédes csokoládé édességgel és lágy, pörkölt keserűséggel.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 65% 65%
  • IBU: 18,8 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Doppelbock Dunkel Andechs

Az andechsi kolostori duplabak sör, a bajor Szent hegy leve egy igazi ízfesztivál a fárasztó napjaink végén. Kezünkbe véve ezt az erős, igazából kortyolni érdemes ízbombát készüljünk fel a vörös árnyalatokkal ékesített sötét réz színű csoda nyújtotta aromákra. Lágy pörkölt ízjegyek, halovány aszalt gyümölcsízek, markáns karamelles aroma, kakaós édesség…maga az eltéveszthetetlen, egyedi, megtestesült élvezet.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 18,8° 80% 80%
  • Alkoholtartalom (ABV): 7,1% 82% 82%
  • IBU: 21 58% 58%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weißbier Hell Andechs

1993. március 19-e, Szent József napja különleges eseménnyel írta be magát a bajor sörfőzés történetébe. Ekkor készült el az Andechsi kolostori sörfőzde Weißbier Hell búzasöre. Szűretlensége miatt opálos, élesztős búzasör, az elvárt banános ízjegyekkel, melyek egy kis mézédes dinnye ízzel egészül ki. Az mézes édes tónusa egy kis komló keserűséggel párosulva adja ki a tökéletes párosítást! Krémes, pezsgő és felettébb frissítő nedű.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,5° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,5% 65% 65%
  • IBU: 15 50% 50%

Felsőerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weißbier Hell Andechs

1993. március 19-e, Szent József napja különleges eseménnyel írta be magát a bajor sörfőzés történetébe. Ekkor készült el az Andechsi kolostori sörfőzde Weißbier Hell búzasöre. Szűretlensége miatt opálos, élesztős búzasör, az elvárt banános ízjegyekkel, melyek egy kis mézédes dinnye ízzel egészül ki. Az mézes édes tónusa egy kis komló keserűséggel párosulva adja ki a tökéletes párosítást! Krémes, pezsgő és felettébb frissítő nedű.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,5° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,5% 65% 65%
  • IBU: 15 55% 55%

Felsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weißbier Dunkel Andechs

A Weißbier Hell átütő sikerén felbuzdulva a sörgyár 1997-ben előállt ezzel a színében felettébb „elmélyült” barna szűretlen búzasörrel, egy igazi Dunkellel. A fehér krémes, finom pórusú hab erős kontrasztot ad a gyümölcsös, főként banános és ananászos aromákban bővelkedő sötétbarna sörnek. A könnyed karamelles íz kiegészül a halovány komló keserűséggel és ezáltal teljes ízélményt nyújt. Az alkohol nem tolakodó ám a sör maga annál testesebb.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,7° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,0% 62% 62%
  • IBU: 14,5 55% 55%

Felsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weißbier mentes Andechs

A búzasörök szerelmeseinek akkor se kell kedvelt italukról lemondaniuk, ha éppen élethelyzetükből, elfoglaltságukból vagy egészségi állapotuk miatt nem fogyaszthatnak alkoholt. Az andechsi kolostori alkoholmentes búzasör ugyan csak pár éves múltra tekint vissza ám ez alatt az idő alatt bizonyította létjogosultságát. Az utólagos finom alkoholmentesítésnek köszönhetően valóban csak az alkoholtartalmát veszítette el, de ugyanúgy megőrizte az alkoholos testvére finom elegáns megjelenését, gyümölcsös aromáit, lágyságát. Mert van jó sör alkohol nélkül is!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 9,9° 50% 50%
  • Alkoholtartalom (ABV): 0,5% 5% 5%
  • IBU: 20 60% 60%

Felsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weißbier mentes Andechs

A búzasörök szerelmeseinek akkor se kell kedvelt italukról lemondaniuk, ha éppen élethelyzetükből, elfoglaltságukból vagy egészségi állapotuk miatt nem fogyaszthatnak alkoholt. Az andechsi kolostori alkoholmentes búzasör ugyan csak pár éves múltra tekint vissza ám ez alatt az idő alatt bizonyította létjogosultságát. Az utólagos finom alkoholmentesítésnek köszönhetően valóban csak az alkoholtartalmát veszítette el, de ugyanúgy megőrizte az alkoholos testvére finom elegáns megjelenését, gyümölcsös aromáit, lágyságát. Mert van jó sör alkohol nélkül is!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 9,9° 50% 50%
  • Alkoholtartalom (ABV): 0,5% 5% 5%
  • IBU: 20 60% 60%

Felsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Weizenbock Andechs

A sörök világában a Weizenbock, vagy más néven búzabak sör a fiatalabb sörtípusok közé tartozik. Az Andechs sörfőzde is csak pár éve, egész pontosan 2018-ban készítette el ezt a főzetét, ám a kísérlet oly remekre sikeredett, hogy a fogyasztók hamar visszakövetelték az újdonságot. A szűretlen, élesztős sör igazi szezon jellegű ital, októbertől februárig kapható. Ízében a búza és a bak sörök harmonikus egyensúlya jellemzi. A banán, mangó, sárgabarack és körte aromák kiegészülnek a fűszeres, szegfűszeges, szerecsendiós jegyekkel. A visszafogott komlósság kiegészíti az alapvetően malátás, enyhe mézes édességet.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 16,5° 78% 78%
  • Alkoholtartalom (ABV): 7,0% 80% 80%
  • IBU: 15 55% 55%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Kérdezzen bátran!