Kauzen Bräu

Németország

Rövid

Összefoglaló

Komló, maláta és életöröm.

Az 1809 óta magántulajdonban lévő Ochsenfurter Kauzen-Bräu a hagyományos frank sörfőzési kultúrát képviseli, melynek szenvedély, elhivatottság és egy jó adag szeretet a receptje. Számunkra a sör jóval több, mint a szomjoltás eszköze. A sör azz élvezet, közösség és az érzelmesség megtestesítője. A sör egy történetekkel teli világ, immáron a hatodik generáción át főzzük töretlen szenvedéllyel kizárólag helyi alapanyagokból az 1516-os Bajor tisztasági törvény szerint.

A sörnek hazára van szüksége, a hazának pedig sörre: a maláta és komló Bajorországból, a víz saját mély kutakból, élesztő a saját tiszta tenyésztésünkből származik.

Sörtípusok

kínálata

Premium Pils Kauzen

Az Ochsenfurter Kauzen-Bräu Sörfőzde 1809 óta készíti a hagyományos Frankföld legkiválóbb söreit. Szenvedély, elhivatottság és szeretet, ez a hármasság teszi a gyár termékeit melyek sokkal többek, mint közönséges szomjoltó italok. A Premium Pils a pilseni típusú sörök remek példája. Az erőteljes, nyersebb komlókeserűség mellé egy enyhébb, de szép testes malátaíz társul. A sörök alapanyagai helyben vagy a szűkebb térségben teremnek. Ezen kiváló pils főzése során továbbra is betartják az 1516-os bajor sörtisztasági törvény előírásait.

Alsóerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 6-8 °C

Original 1809 Kauzen

A Kauzen-Bräu Sörfőzde söreinek készítéséhez kizárólag helyi vagy regionális alapanyagokat használ. A komló a bajor Spalt és Hallertau térségből származik, az élesztő saját „nevelés”, míg a maláta a sörgyár mögötti földeken terem. Még a víz is saját kútból származik. Mindezek összessége adja a Kauzen sörök, közte az Original 1809 kellemes aromáját. Az Original 1809 nevében utal a sörgyár alapításának évére, míg kellemes szintű alkoholtartalmával, enyhébb keserűségével és inkább maláta édességével, testességével egy igazán könnyedén iható finomságot képvisel.

Alsóerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5,1% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 6-8 °C

Original 1809 Kauzen

A Kauzen-Bräu Sörfőzde söreinek készítéséhez kizárólag helyi vagy regionális alapanyagokat használ. A komló a bajor Spalt és Hallertau térségből származik, az élesztő saját „nevelés”, míg a maláta a sörgyár mögötti földeken terem. Még a víz is saját kútból származik. Mindezek összessége adja a Kauzen sörök, közte az Original 1809 kellemes aromáját. Az Original 1809 nevében utal a sörgyár alapításának évére, míg kellemes szintű alkoholtartalmával, enyhébb keserűségével és inkább maláta édességével, testességével egy igazán könnyedén iható finomságot képvisel.

Alsóerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5,1% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 6-8°C

Weissbier Hell Kauzen

Az Ochsenfurter Kauzen-Bräu Sörfőzde, mint Bajorország egyik sörgyára természetesen nem csak alsóerjesztésű sörök készítésével vált híressé, de a klasszikus búzasörök gyártásával is. A kiváló búzacsoda természetesen nem a keserűséget, hanem az életörömet hirdető búzamaláta illat- és ízvilágot képviseli. Kellemesen testes, jól csúszik a kellemes tavaszi, nyári, vagy akár őszi napsütésben.

Felsőerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 6-8 °C

Frankonia Laurentius Kauzen

Egy-egy sörgyár bezárásával sokszor elvész az évszázados sörfőzési tapasztalat és egy-egy kiváló sör is. Ám szerencsére a fennmaradó sörgyárak egyike -másika gyakorta lép fel, mint értékmentő és átveszi az enyészetbe eltűnő sörfőzde egy-egy sörének készítését. Így történt a Wernecker sörfőzde bezárását követően is, mikor a Ochsenfurter Kauzen-Bräu Sörgyár folytatta a remek Kellerbierük készítését. Nagyon jól tették, hiszen a Frankonia Laurentius a régi sörfőzési iskolák egyik méltó terméke. Kellemes, füves aroma, halovány virágos illatokkal és nagyon kellemesen lágy ízekkel.

Alsóerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5,5% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 7°C

Frankonia Laurentius Kauzen

Egy-egy sörgyár bezárásával sokszor elvész az évszázados sörfőzési tapasztalat és egy-egy kiváló sör is. Ám szerencsére a fennmaradó sörgyárak egyike -másika gyakorta lép fel, mint értékmentő és átveszi az enyészetbe eltűnő sörfőzde egy-egy sörének készítését. Így történt a Wernecker sörfőzde bezárását követően is, mikor a Ochsenfurter Kauzen-Bräu Sörgyár folytatta a remek Kellerbierük készítését. Nagyon jól tették, hiszen a Frankonia Laurentius a régi sörfőzési iskolák egyik méltó terméke. Kellemes, füves aroma, halovány virágos illatokkal és nagyon kellemesen lágy ízekkel.

Alsóerjesztésű sör

Alkoholtartalom (ABV): 5,5% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 7°C

Naturtrübes Radler Kauzen

Alkoholtartalom (ABV): 2,3% vol.

Keserűség:

Testesség:

Ajánlott fogyasztási hőfok: 6-8 °C

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Kérdezzen bátran!