Kulmbacher

Németország

Rövid

Összefoglaló

Kulmbachot nem véletlenül nevezik a sör titkos fővárosának. A Kulmbachban talált és a bajor sörmúzeumban kiállított 3000 éves söramphora a sörfőzés legrégebbi bizonyítékának számít Németországban. A levéltárból kiderül, hogy a sörfőző mesterség még ezt követően is különleges státusznak örvendett a máriapócsi városban. Erre a hagyományra alapozva feladatunknak tekintjük a kézművesség és a bajor tisztasági törvény megőrzését, ugyanakkor a sörfőzés folyamatos továbbfejlesztését. Ezért a sörfőzés során a lehető legnagyobb figyelmet fordítjuk a minőségre és a környezetkímélésre – a természetes és fenntartható jövő érdekében. Természetesen a nyersanyagok tekintetében is a régióbeli beszállítókra támaszkodunk.

Mi az alapja a legendás íz élményünknek? Egészen egyszerű: a régióhoz és az emberekhez való kötődés, de természetesen a legjobb alapanyagok kiválasztása és a sörfőzőmesterek tapasztalt kezei. Csak az ő hozzáértésüknek köszönhető, hogy kristálytiszta forrásvíz, a helyi termőföldekről származó, kézzel szedett maláta árpa, a saját tenyésztésű élesztő és a nemes aromakomló felhasználásával olyan Pilsner sör készül, amely páratlan, és amelyben minden együtt van.

Hazánk legjobb alapanyagai és sörfőzőmestereink kézműves munkája teszi sörünket azzá, amik: egyedi, karakteres különlegességek a legendás élvezetért. És mivel hazánk éppoly sokszínű, mint a söreinket fogyasztó emberek, mi is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ízek változatos választékát kínáljuk. Különösen büszkék vagyunk a legendás klasszikus Edelherb Pilsre és az Edelherb „alkoholmentes” sörre. De az olyan különlegességek, mint a könnyenfogyasztható Lager Hell, a finoman fűszeres Export és a karcsú Leichte is meggyőzőek finoman összehangolt ízvilágukkal. Szezonális sörök, mint például a mélysötét Eisbock izgalmas eredettörténetével egészíti ki kínálatunkat. Mert bármilyen különbözőek is az ízlések, egy dolog közös minden Kulmbach-rajongóban: a legendás élvezetek szeretete.

Miért olyan népszerű a mi Edelherbünk ennyi különböző ember körében? Egyszerű: aki megkóstolja az Edelherbünket, soha nem felejti el összetéveszthetetlen, tiszta ízét. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, sörfőzőmestereink nagy gondot fordítanak a receptúrára és az alapanyagok kiválasztására. És mivel egy Pils egyszerűen még jobban ízlik társaságban, mindenféle ember összejön, ahol az Edelherbkapható: a sörkertben, egy kiránduláson vagy egy grillezésen. Mert a sokszínű sokszínűség ellenére egy dolog közös bennük: a legendás Pils-élvezet szeretete, akár frissen csapolva, akár palackban. Ha már a legendáknál tartunk: Különösen büszkék vagyunk az 1. FC Nürnberggel való hosszú távú partnerségünkre, és arra, hogy Edelherb-ünkkel és exkluzív promócióinkkal kísérhetjük el a klub szurkolóit „saját” klubjuk hazai mérkőzéseire. Mindazok számára, akik tudatosan akarják nélkülözni az alkoholt, de nem nélkülözik a legendás Pilsner-élvezetet, az Edelherb „alkoholmentes” sörünk pont megfelelő.

Sörtípusok

kínálata

FESTBIER Kulmbacher

A Kulmbachi Sörfesztiválra készített korlátozott mennyiségű testes fesztiválsör, melyet csapolva az esemény kilenc napja alatt, majd üvegbe palackozva vásárolhatunk meg. Magasabb alkoholtartalma hamar gondoskodik a megfelelő fesztiválhangulat eléréséről. Az édesebb malátás ízét kellően kompenzálja az enyhe, de érezhető komlótartalma.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 13,2° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,6% 65% 65%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Sörhét Fesztiválsör Kulmbacher

A Kulmbachi Sörfesztiválra készített korlátozott mennyiségű testes fesztiválsör, melyet csapolva az esemény kilenc napja alatt, majd üvegbe palackozva a limitált kiadás erejéig vásárolhatunk meg. Bár a sörfőző mesterek minden évben ugyanazon recept szerint készítik, ám csak szolidabb mennyiségben, így a fesztiválra érkezők minden évben újra felfedezhetik ezt az újonnan lefőzött sört.

Sörhét Fesztiválsör Kulmbacher

A Kulmbachi Sörfesztiválra készített korlátozott mennyiségű testes fesztiválsör, melyet csapolva az esemény kilenc napja alatt, majd üvegbe palackozva a limitált kiadás erejéig vásárolhatunk meg. Bár a sörfőző mesterek minden évben ugyanazon recept szerint készítik, ám csak szolidabb mennyiségben, így a fesztiválra érkezők minden évben újra felfedezhetik ezt az újonnan lefőzött sört.

Edelherb Kulmbacher

A Kulmbacher Edelherb ma Bajorország egyik vagy talán legnépszerűbb pilseni típusú söre. Válogatott alapanyagokból készült rendkívül letisztult ízvilágú finomság, amely mind csapolva, mind üveges változatában a frissességet hordozza magában. A markáns komlókeserűséghez, arany színvilág és finom apró buborékok társulnak ebben az 1932 óta lefőzött pilsben. Ideális választás akár egy jó meccsnézéshez is.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 62% 62%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 60% 60%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Edelherb Mentes Kulmbacher

Szeretnél egy valódi pilseni sört inni, de lemondanál az alkoholról? A Kulmbacher alkoholmentes söre ezt az élményt kínálja. A gyár klasszikus söréből, az Edelherbből a gyártás végén szépen, lassan, erőszakmentesen eltávolítják az alkoholt s mindeközben az eredeti sör íze egyáltalán nem szenved csorbát. Így a végén csak a mindenki által, minden pillanatban fogyasztható, kalóriában is igen szegény tiszta alkoholmentes pilseni sörfinomság marad. Egészségünkre!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 62% 62%
  • Alkoholtartalom (ABV): 0,0% 0% 0%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Edelherb Mentes Kulmbacher

Szeretnél egy valódi pilseni sört inni, de lemondanál az alkoholról? A Kulmbacher alkoholmentes söre ezt az élményt kínálja. A gyár klasszikus söréből, az Edelherbből a gyártás végén szépen, lassan, erőszakmentesen eltávolítják az alkoholt s mindeközben az eredeti sör íze egyáltalán nem szenved csorbát. Így a végén csak a mindenki által, minden pillanatban fogyasztható, kalóriában is igen szegény tiszta alkoholmentes pilseni sörfinomság marad. Egészségünkre!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 62% 62%
  • Alkoholtartalom (ABV): 0,0% 0% 0%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Eisbock Kulmbacher

A jégbaksörök egészen speciális vonulatot képeznek a sörök világán belül. A történet szerint az 1900-as évek elején tél közepén az udvaron felejtettek pár hordó bak sört amely jó ideig elrejtőzött a hó alatt. Újból felfedezvén csapra verték őket és a legnagyobb meglepetésre egy egészen új, kiváló sört ízlelhettek meg. Manapság persze már nem így készül, jóval professzionálisabb megoldást alkalmaznak. A hagyományosabb duplabak sört lefagyasztják, majd a jég eltávolítása révén az így kapott folyadék ízei és alkoholtartalma is koncentrálódik. Mindezeknek köszönhetően az erőteljesebb malátásság, az aszalt gyümölcsökre hajazó ízjegyek és természetesen az igen alacsony szén-dioxid tartalom jellemzi. Nincs komlókeserűség, csak a malátaédesség finom kompenzálása erejéig. Összességében egy sötét ászoksör, amely kifejezetten testes. A sörkülönlegesség csak a téli hónapokban, októbertől márciusig kapható.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 21,4° 90% 90%
  • Alkoholtartalom (ABV): 9,2% 92% 92%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Export Kulmbacher

Az Export sörökre jellemzően magasabb főzés előtti szárazanyagtartalom és alkoholtartalom jellemzi. Az erősen aranysárga sört kellemes, fűszeres íz és enyhe malátaaroma jellemzi. Mindezekből adódóan enyhén édeskés, kenyér és karamell ízjegyekkel bír a Kulmbacher Sörgyár egyik kedvelt söre.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 65% 65%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Export Kulmbacher

Az Export sörökre jellemzően magasabb főzés előtti szárazanyagtartalom és alkoholtartalom jellemzi. Az erősen aranysárga sört kellemes, fűszeres íz és enyhe malátaaroma jellemzi. Mindezekből adódóan enyhén édeskés, kenyér és karamell ízjegyekkel bír a Kulmbacher Sörgyár egyik kedvelt söre.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 65% 65%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

FEINMILD Kulmbacher

Nagyon kellemesen aromás, enyhén fűszeres világú sör, finom komlós ízjegyekkel és szén-dioxid tartalommal. Átmenetet képez a pilseniből a hell sörök felé. Aranysárga színben tündököl, a maláta édesség dominanciájával. Itatja magát, szívesen vesszük kezünkbe a második korsót is az első elfogyasztását követően.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 65% 65%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Lager Hell Kulmbacher

A Kulmbacher sörök fő vonulatára jellemző 11,3%-os főzés előtti szárazanyagtartalmú és 4,9%-os alkoholtartalmú klasszikus világos hell, mondhatni bajor ászoksör. A könnyed, ám ízben mégis gazdag lágert hosszan érlelik a sörgyár tartályaiban amíg palackozásra nem kerül. A bajor láger sörökre jellemzően enyhén édeskés, malátás ízvilág donimálja, a megjelenő kesernyésebb komlóaroma hamar lecseng.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 65% 65%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Lager Hell Kulmbacher

A Kulmbacher sörök fő vonulatára jellemző 11,3%-os főzés előtti szárazanyagtartalmú és 4,9%-os alkoholtartalmú klasszikus világos hell, mondhatni bajor ászoksör. A könnyed, ám ízben mégis gazdag lágert hosszan érlelik a sörgyár tartályaiban amíg palackozásra nem kerül. A bajor láger sörökre jellemzően enyhén édeskés, malátás ízvilág donimálja, a megjelenő kesernyésebb komlóaroma hamar lecseng.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 65% 65%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 60% 60%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Leicht Kulmbacher

Könnyedség magas fokon. A Kulmbacher sörcsalád legalacsonyabb alkoholtartalmú tagja (persze kivéve az alkoholmentest), amely mindössze 2,9% alkoholt tartalmaz, ám az alacsony alkohol mennyiség az átlagnál jóval kisebb. egész pontosan 40%-al kevesebb kalóriával jár együtt. Így ez a sör méltán népszerű a testük, fitneszük megóvására érzékenyebb, ám a finom sörélményről lemondani nem szándékozó fogyasztók körében. A kerek, pilseni jellegű komlóaroma remek élményt nyújt és az enyhén fanyar íz hatékonyan oltja a szomjunkat.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 7,5° 40% 40%
  • Alkoholtartalom (ABV): 2,9% 45% 45%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

Kérdezzen bátran!