Mönchshof

Németország

Rövid

Összefoglaló

A Mönchshof több mint 600 éve a kézművesség, a hagyomány és az eredeti élvezet szinonimája. A frankföldi Kulmbach sörvárosban, a Langheim ciszterci kolostor egykori birtokain gyökerező Mönchshof a régi sörfőző recepteket az innovatív technikák iránti szenvedéllyel ötvözi. De mi rejlik még a különleges Mönchshof sörök mögött a lengőkupakos palackban?

Helyben, Frankföldön főzik; a világ minden táján fogyasztják: A Mönchshof sörkülönlegességei 1998 óta a Kulmbacher Brauerei cégcsalád szerves részét képezik az ikonikus lengőkupakos palackban. Ezek a sörök jelentősen hozzájárulnak a Kulmbach városban főzött sörök sokszínűségéhez, amire minden nap büszkék vagyunk. Végül is nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, a hagyományokra és az otthonra. A regionális jelleg szeretetét minden korty Mönchshofban megízlelheti!

Hagyományos sörfőzés a tökéletes sörért
A sörfőzés művészetének és mesterségének nagyon nagy hagyománya van Kulmbach sörvárosában. Még ma is a ősi receptek és tapasztalatok adják sokféle sörkülönlegességünk egyedi ízét, és inspirálják sörfőzőmestereinket, hogy a bajor tisztasági törvényt követve minden nap odaadással főzzék Mönchshof söreinket.

Sörfőző hagyományok Kulmbach sörvárosában
A kulmbachi sörfőzés születése a hagyomány szerint az első kulmbachi kolostor 1349-es alapításával függ össze. A hagyományos kulmbachi kolostor a Plassenburg kastély lábánál, a Langheim ciszterci apátság egykori birtokain, történelmi helyen található. A bajor sörfőzési hagyományt és vendégszeretetet több mint 600 éve őrzik és tálálják ezen a helyen. A különböző szakmák közötti szoros együttműködés 1885 óta garantálja, hogy a Mönchshof sörkülönlegességek messzi vidékeken is eladhatók legyenek. A Mönchshof sörök ma is autentikus különlegességként ismertek egész Németországban. Ez minden nap hatalmas büszkeséggel tölt el minket!

Újra felfedezett ősi sörfőző tudás
Bár mindig a jövőt és a trendeket tartjuk szem előtt, szeretünk inspirálódni sörfőzőink gazdag tapasztalatából és történelmi hagyományaiból is. A Mönchshof elkötelezett híve a szinte elfeledett recepteknek, a regionális sörkülönlegességeknek vagy a szokatlan sörfőzési módszereknek, hogy elhozza azokat a mai specialitások kedvelőinek. Sörfőzőink az évszázadok során átadott tudást a legmodernebb technikákkal ötvözik. Emellett valódi szenvedélyt és különleges alapanyagokat is hozzáadnak. Nagyon fontos számunkra a szoros kapcsolat a frankföldi malátaárpa-termelőinkkel, a helyi tapasztalt malátakészítőkkel és a megbízható hallertaui komlótermelőkkel. Ez a folyamatos, szoros együttműködés olyan söröket eredményez, amelyek ma is ugyanolyan élvezetesek, mint valaha.

Garantált frissesség, ami a lengő kupak alatt rejlik.
A Mönchshof sörfőzési hagyományai és kivételes specialitásaink mellett nagyon büszkék vagyunk nosztalgikus lengőkupakra is! Még ma is kézzel szerelik fel minden egyes Mönchshof palackra, és azt hivatottak szolgálni, hogy a szikrázó frissesség megmaradjon a palackban!
De a lengőkupak több, mint egy különleges záróalkalmatosság. Rengeteg praktikus előnye is van:
Például gondoskodik arról, hogy a sör pezsgő frissessége biztonságosan a palackban maradjon, és hogy a sör bármikor újra lezárható legyen, és hosszabb ideig élvezhető legyen. A lengő kupakok természetesen lényegesen drágábbak, mint a normál koronás kupakok, de a környezet védelmét is szolgálják, mivel újrafelhasználhatóak!

Kézzel rajzolt címkék különleges söreinkhez
A Ludwig Hohlwein (1874-1949) által rajzolt szerzetes hosszú évek óta jellemzője hagyományos sörmárkánknak. Palackcímkéink többségét szintén egy neves illusztrátor rajzolta odaadással, kézzel. Különleges söreink ugyanolyan jól néznek ki, mint amilyen finomak!

Végezetül pedig a sör felbontása lengőkupakkal sokkal szórakoztatóbb, mint anélkül: A sör felbontásakor a szén-dioxid nyomásának felszabadulása adja a híres „pukkanó” hangot, amely már sok vidám Mönchshof-fogyasztót kísért!

Hagyja tehát pukkanni – megéri!

Sörtípusok

kínálata

Hell Mönchshof

Hell, az igazi bajor sör. A bajor láger sörökre jellemzően magasabb malátatartalom és visszafogottabb komlózás jellemzi. Ám ez a kisebb mértékű komlózás kiválóan megválasztott komlófajták használatával történik így a végeredményre senkinek sem lehet panasza. Lágy ízével eszünkbe juttatja a mindennapi sörözés örömét.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 60% 60%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Kellerbier Mönchshof

Egy gyönyörű borostyán színben tündöklő, finom pórusú habbal koronázott sörfinomság a Mönchshoftól. A szűretlenségéből adódóan opálos Kellerbier, egy igazi Zwickelbier stílusú sör, amely bemutatja nekünk a főzde sokszáz éves főzési hagyományait. A magasabb alkoholtartalmából adódó édességét kellően ellensúlyozza az erősebb komlótartalma. A csatos üveges palackozása mind környezetvédelmi szempontból, mind az eltarthatóság miatt előnyösebb.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 65% 65%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Kellerbier Mönchshof

Egy gyönyörű borostyán színben tündöklő, finom pórusú habbal koronázott sörfinomság a Mönchshoftól. A szűretlenségéből adódóan opálos Kellerbier, egy igazi Zwickelbier stílusú sör, amely bemutatja nekünk a főzde sokszáz éves főzési hagyományait. A magasabb alkoholtartalmából adódó édességét kellően ellensúlyozza az erősebb komlótartalma. A csatos üveges palackozása mind környezetvédelmi szempontból, mind az eltarthatóság miatt előnyösebb.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 65% 65%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Lager Mönchshof

A láger sörök korántsem mindegyike pilseni típusú, és nem is mindenki szereti a komlóban gazdag pils söröket. Erre gondolva főzte le a Mönchshof a láger sörét, amely szalmasárga színben tündököl és inkább csak finom, enyhe komlóaromákban gazdag. Egy malátás sör, amelyet bármely évszakban, bármely napszakban, bármilyen alkalomhoz szívesen fogyasztunk.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Landbier Mönchshof

Testesség, alkoholban erősebb karakter, aromás komlós ízjegyek és virágos-malátásság jellemzi ezt az aranysárga színű szépséget. Landbierről lévén szó, ez a „tájsör” a környező bajor vidék jellegzetességeit tükrözi. Egy igazi tradícionális stílusú innivaló, melyet kortyolván könnyedén a szülőföldjén képzelhetjük magunkat. Ezt a sört is, mint valamennyi Mönchshof sört csatos üvegbe palackozzák ezzel biztosítva a kellő széndioxid mennyiség megmaradását.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 60% 60%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Landbier Mönchshof

Testesség, alkoholban erősebb karakter, aromás komlós ízjegyek és virágos-malátásság jellemzi ezt az aranysárga színű szépséget. Landbierről lévén szó, ez a „tájsör” a környező bajor vidék jellegzetességeit tükrözi. Egy igazi tradícionális stílusú innivaló, melyet kortyolván könnyedén a szülőföldjén képzelhetjük magunkat. Ezt a sört is, mint valamennyi Mönchshof sört csatos üvegbe palackozzák ezzel biztosítva a kellő széndioxid mennyiség megmaradását.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,3° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,4% 60% 60%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Bock Mönchshof

Nem csak a világosaké a világ! A sörök szín és ezzel együtt az ízvilága szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtetően változatos. Ha pedig sötét német sörről van szó, akkor mi lehetne más, mint egy bock vagy másnéven bak. Ez a sok-sok évszázados múltra visszatekintő, eredetileg észak-német, de hamar a bajor földre megérkező sörtípus sötét, erőteljes, testes, alkoholban bővelkedő. Alapvetően édeskésebb, malátásabb, a komló keserűsége nem jellemző. Egy igazi specialitás!
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 16,3° 85% 85%
  • Alkoholtartalom (ABV): 6,9% 75% 75%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Original Mönchshof

Bajorországról rögtön a sör és annak élvezete jut eszünkbe. A Mönchshof Originalról pedig az, hogy miként is kell egy igazi pilseni típusú sört készíteni a bajor sörtisztasági törvény teljes betartásával. Az aranysárga színben pompázó sörben gyönyörű komlós aromák bukkannak elő minden egyes kortyában. A sört csatos üvegbe palackozzák ezzel is biztosítva a kellő széndioxid mennyiség megmaradását.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Original Mönchshof

Bajorországról rögtön a sör és annak élvezete jut eszünkbe. A Mönchshof Originalról pedig az, hogy miként is kell egy igazi pilseni típusú sört készíteni a bajor sörtisztasági törvény teljes betartásával. Az aranysárga színben pompázó sörben gyönyörű komlós aromák bukkannak elő minden egyes kortyában. A sört csatos üvegbe palackozzák ezzel is biztosítva a kellő széndioxid mennyiség megmaradását.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 11,3° 70% 70%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Schwarzbier Mönchshof

Bársonyos lágyság, puha, finom pörkölt malátás aroma jellemzi ezt a feketébe hajlóan sötét színű szűretlen sörspecialitást. Ez a feketesör, mint sötét ászok eredetileg Dél-Türingiai és Észak-Frankföldi helyi specialitás, de eredetileg München környékéről származhatott. A Mönchshof feketéjének habja igen krémes, a malátaédességét kompenzálja finom komlós íze.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 12,4° 75% 75%
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,9% 62% 62%

Alsóerjesztésű sör

Származási hely: Németország

Natur Radler Mönchshof

A radler sörök, azaz a limonádé és az ászoksör elegyítéséből készült citrusos italok már több mint 100 éve örvendenek kitörő népszerűségnek a frissülésre vágyók körében. A Mönchshof természetes alapanyagokból előállított radlere egyedülálló ízével, citromos, gyümölcsös aromájával nem csupán a forró nyári napokon ajánl felüdülést.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 10,6° 60% 60%
  • Alkoholtartalom (ABV): 2,5% 30% 30%

Származási hely: Németország

Natur Radler Mönchshof

A radler sörök, azaz a limonádé és az ászoksör elegyítéséből készült citrusos italok már több mint 100 éve örvendenek kitörő népszerűségnek a frissülésre vágyók körében. A Mönchshof természetes alapanyagokból előállított radlere egyedülálló ízével, citromos, gyümölcsös aromájával nem csupán a forró nyári napokon ajánl felüdülést.
  • Szárazanyag-tartalom (főzés előtt): 10,6° 60% 60%
  • Alkoholtartalom (ABV): 2,5% 30% 30%

Származási hely: Németország